sursa foto: ro.sputnik.md

Mai multe magazine și supermarketuri au fost luate cu asalt de către români, în urma crizei generate de epidemia de coronavirus. Astfel, rafturile au rămas goale în urma lor, iar unele produse sunt tot mai greu de găsit. În acest sens, Consiliul Concurenței recomandă comercianților să limiteze cantitatea de produse vândute unei persoane, iar producătorii își pot stabili prețuri maxime.
”Pentru a reduce riscul de speculă și pentru a permite mai multor consumatori să se aprovizioneze, comercianţii pot limita cantităţile de produse esenţiale achiziţionate de o singură persoană/pe un singur bon și își pot modifica programul de funcționare. De asemenea, în vederea creşterii eficienţei aprovizionării cu produse de bază şi asigurării unei distribuții echilibrate a acestora, companiile își pot coordona atât transporturile de marfă și livrările la domiciliu pentru consumatorii cu grad mare de risc.

În același timp, producătorii pot stabili prețuri maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea limita creșterea nejustificată a prețurilor la nivelul distribuției. Platformele de comercializare online pot monitoriza variaţiile preţurilor produselor esenţiale și pot adopta o politică de limitare a creșterilor nejustificate ale acestora sau pot suspenda vânzarea anumitor produse dacă există suspiciuni de abuz”, potrivit comunicatului emis de Consiliul Concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here