Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorului centrului Oncogen din Timişoara, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, că la nivelul instituției pe care o conduce s-a lucrat la un vaccin „flexibil care se poate adapta rapid” împotriva virusului COVID-19.
În prezent vaccinul este în faza de testare, în laborator și ar putea ajunge pe piață abia în luna septembrie. De asemenea, nu vorbim despre un vaccin vindecător, ci, ca și în cazul vaccinelor antigripale, ne va feri de o formă avansată a coronavirusului.
„Undeva în luna ianuarie când am văzut ce se întâmplă în China noi lucram la o tehnologie care se numește vaccinare personalizată în cancer și aceasta este un pic diferită de vaccinurile clasice. Și am lăsat-o un pic deoparte când am văzut ce se întâmplă în China și am început testele în raport cu acest virus, coronavirusul, mai ales că structura lui a fost publicată pe internet de cercetătorii chinezi și apoi de cei americani. (…)

Noi am extrapolat o cercetare din cancer la vaccinarea împotriva virușilor, în cazul nostru împotriva COVID-19 și am dezvoltat un concept, că nu e vorba numai de o vaccinare cu consecințe mai largi. E un vaccin flexibil care se poate adapta rapid. (…) Dacă îmi cereți un pronostic, eu zic că 90% avem vaccinul”, a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, la Sinteza zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here