Ziua dedicată marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuși, 19 februarie,  este marcată și la Târgu Jiu printr-o serie de evenimente.

Cel mai important eveniment va fi chiar așteptata inaugurare a Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, începând cu ora 10:00. În incinta muzeului are  loc o expoziție de fotografie documentară, în mare parte realizată de Ștefan Georgescu-Gorjean în momentul ridicării Coloanei Infinitului.

De asemenea, o serie de personalități vor fi prezente la Târgu Jiu pentru a participa la marele eveniment, printre care și reprezentanți ai Ministerului Culturii. Ministrul Culturii, Bogdan Gheroghiu, deși își anunțase vizita, nu va putea asista la inaugurarea muzeului.

Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ a fost implicat de-a lungul timpului într-o serie de controverse care priveau atât existența efectivă a acestuia, cât și starea avansată de degradare în care se regăsea, la începutul anului, Casa Gănescu – sediul acestei instituții. Inaugurarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși“ se va face în data de 19 februarie, zi în care se împlinesc 144 de ani de la nașterea „Titanului de la Hobița“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here