17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

1 an termen de așteptare pentru RMN. Ce soluții s-au găsit?

Pacienții care au nevoie de investigații RMN trebuie să aștepte 1 an pentru a putea beneficia de acest serviciu decontat de stat. Lista de așteptare cuprinde deocamdată un număr de peste 1000 de pacienți care s-au înscris încă de anul trecut. La acest moment sunt consultați bolnavii ce au fost programați din luna martie a anului 2019, urgențele spitalului și cei care plătesc pentru acest serviciu, fără să mai aștepte decontarea de către Casa de Asigurări de Sănătate.

Fondurile alocate de CAS sunt insufieciente pentru a scurta timpul de așteptare, iar în acest sens, managerul intermar al Spitalului Județean Gorj, Dumitru Vienescu, a solicitat Casei de Asigurări suplimentarea sumelor alocate, astfel încât numărul de pacienți de pe listele de așteptare să fie redus.

Dumitru Vienescu – Manager interimar SJU Gorj

În prezent, pacienții care încearcă să se programeze la o consultație RMN primesc doar un număr de ordine, însă nu și o dată fixă a programării. Aceștia sunt sunați ulterior cu aproximativ o lună înainte, însă având în vedere cele 12 luni, mulți renunță și preferă să plătească investigațiile, deși  contribuie lunar la asigurările sociale de sănătate.

Se așteaptă acum aprobarea suplimentării bugetului și implicit reducerea termenului de 12 luni care contribuie uneori la complicarea stării de sănătate a pacienților