21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

10 000 lei amendă pentru obstrucționarea controlului ITM

Amenzi în valoare totală de 65.000 de lei au fost aplicate în ultima perioadă de inspectorii Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. O amendă în valoare de 10 000 lei a fost primită de un angajator care a obstrucționat efectuarea controlului.

Instituția a efectuat, în perioada 24 februarie – 6 martie, un număr de 60 de controale având ca obiect depistarea deficiențelor în domeniile relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Pe lângă amenzi, au mai fost dispuse și 126 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate, cu termen limită de ducere la îndeplinire de către angajatorii verificați.

”Din totalul de 65.000 de lei, 10.000 de lei reprezintă o amendă pe care inspectorii de muncă au fost obligați să o aplice în cazul unui angajator care a împiedicat exercitarea controlului. Într-un alt caz, s-a dispus o amendă de valoare similară, după ce angajatorul nu s-a prezentat la sediul instituției, în ziua și la orele la care inspectorul de muncă i-a solicitat să se prezinte, pentru definitivarea controlului. Lipsa de colaborare cu inspectorii de muncă și nesupunerea la dispozițiile legale ale acestora atrag după sine sancțiuni drastice, conform Legii 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii. Deci, eschivarea de la control nu este cea mai bună soluție la care să apeleze angajatorii verificați”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.