21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Liderul PNL Gorj vrea alegeri anticipate

Partidul National Liberal și-a angajat răspunderea pentru actul normativ care prevedea alegerea primarilor în această vară în două tururi de scrutin. Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu a explicat astăzi, într-o conferință de presă, că tocmai acest aspect a constituit mobilul care a declanșat moțiunea de cenzură în urma căreia Guvernul Orban a căzut pentru că partidele care au foramat majoritatea pentru demiterea cabinetului guvernamental nu și-ar fi dorit ca aleșii locali să trecă prin două examene electoarale, chiar dacă populația ar fi agreat această procedură electorală.

Tot Vâlceanu a susținut astăzi că alegerile anticipate care ar genera un nou Parlament reprezintă singura soluție pentru clarificarea scenei politice din România.

Vox: Dan Vâlceanu, președinte PNL Gorj

Parlamentul României a votat acum două zile cu 261 de voturi „pentru”  demiterea lui Ludovic Orban din funcția de premier și 139 împotrivă. Pentru ca Guvernul PNL să fie pus pe liber erau necesare 233 de voturi.

Președintele Klaus Iohannis a demarat consultările cu partidele la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze un alt guvern și l-a propus tot pe Ludovic Orban.