21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

14 localități afectate de incendii de vegetație! ISU: „Este foarte dificil să-i convingem pe cetățeni să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere”

Peste 60 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în ultimele 48 de ore.  Pompierii militari din cadrul ISU Gorj au intervenit la 18 situații de urgență generate de incendiile de vegetație uscată izbucnite în municipiul Tg-Jiu, orașele Turceni și Bumbești-Jiu, comunele Scoarța,Bustuchin, Țânțăreni, Brănești, Drăguțești, Dănești, Vladimir, Crasna, Licurici, Schela și Bălănești.

„În ciuda numeroaselor informări pe care le-am transmis către populație, fie prin intermediul mass-mediei locale și centrale, fie prin intermediul rețelelor de socializare sau cu sprijinul unităților administrativ teritoriale, în continuare se dovedește că este foarte dificil să-i convingem pe cetățeni să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere sau să utilizeze focul deschis pentru arderea resturilor menajere. Cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile la care se expun și trebuie să respecte prevederile legale în ceea ce privește utilizarea focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale rezultate în urma întreţinerii/curăţeniei terenurilor agricole.” a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau persoana desemnată în acest sens şi cu respectarea regulilor şi măsurilor pentru utilizarea focului deschis.

Arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei.