21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

23 de noi cazuri de COVID-19

Până în momentul de față, 338 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Ieri erau raportate 315, astfel se remarcă apariția a 23 de cazuri noi, dup ce cu o zi înainte au fost semnalate 16 persoane infestate.

Dintre acestea, 196 de persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în data de 8 iulie a.c. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 78 de ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: Boala Parkinson, Demență și Sechele AVC.

În data de 9 iulie 2020, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 1065 persoane se află în autoizolare la domiciliu (53 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore; 173 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore);

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 4812 teste, din care 110 sunt în așteptare.

  Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

      DSP Gorj solicită cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.