21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

30 de situații de urgență semnalate într-o singură zi la ISU Gorj

De ieri-dimineață, de la ora 8:00, și până în această dimineață, la aceeași oră, echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate și au intervenit la 30 situații de urgență.

Un număr de 13 intervenții s-au efectuat pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat. Au mai avut loc două incendii izbucnite la construcții.

O intervenție s-a realizat de salariații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Gorj pentru îndepărtarea mai multor elemente de construcție din structura Tribunalului Gorj.

Administrația Tribunalului Gorj a solicitat pompierilor să intervină pentru a îndepărta mai multe elemente de construcție de la fațada clădirii în care își desfășoară activitatea Tribunalul Gorj, existând pericolul ca acestea să cadă și să rănească trecătorii. La fața locului s-a deplasat o autoplatformă pentru salvare și lucru la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu cu ajutorul căreia lucrătorii ISU au intervenit și au îndepărtat elementele de construcție, eliminând astfel pericolul.

Un incendiu  a fost semnalat la un adăpost de animale, iar o solicitare a fost făcută pentru  deblocarea ușii unui imobil.

Cele 30 de intervenții ale pompierilor gorjeni efectuate pe durata a 24 de ore au inclus și 12 incendii de vegetație uscată, dar  și un accident rutier.