21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

31 March 2020, Spain, Madrid: Medics in full protective gear attend a coronavirus patient at a temporary hospital set up at IFEMA event venue. Photo: Ricardo Rubio/Europa Press/dpa

9 cazuri noi de COVID și un deces în Gorj

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 9 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

  • 2 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj;
  • 7 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.

În data de 28 iulie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, arată că:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 540 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată (procedură reglementată de Legea nr.136/2020);
  • 711 persoane confirmate cu COVID-19 (până în momentul de față), din care: 352 persoane sunt vindecate și externate, iar 24 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat încă un deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 ani care avea și alte afecțiuni medicale: diabet zaharat tip II, ateroscleroză, tulburare organică de personalitate și pneumonie mixtă.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6413 teste, din care 152 sunt în așteptare.

        Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.