1 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

A fost inaugurat Muzeul Național „Constantin Brâncuși“

După ani de așteptare, Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ de la Târgu Jiu și-a deschis astăzi porțile, de ziua marelui sculptor. Sediul instituției este Casa Barbu Gănescu de lângă Prefectura Gorj, locul unde Brâncuși a trăit și a creat în perioada în care lucra la Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”. Au participat la eveniment atât personalități ale administrației publice centrale și locale, cât și tineri studenți și elevi ai municipiului Târgu Jiu.

Secretarul de stat Liviu Brătescu, consilierul ministrului Culturii, actorul Adrian Păduraru, dar și deputatul Dan Vâlceanu s-au numărat printre participanții la marele eveniment de la Târgu Jiu.

Vizitatorii muzeului s-au declarat incântați de inaugurarea acestuia și speră ca, pe viitor, o parte dintre operele marelui sculptor să fie aduse și expuse tuturor iubitorilor de artă.

Și meșteri populari îmbrăcați în straie tradiționale au fost prezenți la evenimentul dedicat geniului sculpturii moderne, considerând că Brâncuși îi reprezintă și îi inspiră, deși nu este apreciat la adevărata sa valoare.

Reprezentanții autorităților publice au promis în cadru festiv că, în curând, valoroasa operă a lui Brâncuși, „Cumințenia Pământului“, va fi adusă la Târgu Jiu și expusă în muzeul recent deschis.

Constantin Brâncuși s-a născut pe 19 februarie, acum 144 de ani, la Hobița. A fost sculptor, pictor și fotograf, recunoscut drept pionier al modernismului și unul dintre cei mai importanți artiști ai seculului 20. Este simbolul municipului Târgu Jiu, operele sale punând orașul pe harta obiectivelor turistice internaționale.