21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Acțiuni ale poliției pentru respectarea măsurilor Covid-19

Peste 100 de societăți comerciale și 130 de mijloace de transport au fost verificate, în  ultimele 24 de ore în cadrul acţiunilor de prevenire și combatere a răspândirii covid 19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus.

În total, peste 160 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, precum și lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate aproape 1.100 de persoane, 105 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 137 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de  25.500 lei. Două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind carantinarea sau izolarea, în valoare de 4.000 lei. 18 persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 2 operatori economici au fost sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat, pentru care au fost instituite interdicții și restricții.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în mai multe spații publice de pe raza județului Gorj.