17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Acțiuni informative desfășurate de ITM la angajatori

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a început anul 2020 cu o amplă acţiune de informare organizată în nouă localităţi, dar şi în două dintre unităţile subordonate celui mai mare angajator din judeţ, care ocupă un nedorit prim loc în privinţa accidentelor de muncă înregistrate în ultimii ani.

22 de persoane din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, printre care toţi inspectorii de muncă care activează în Serviciul Control Muncă Nedeclarată şi Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă, au fost implicaţi în acţiune.

680 de pliante cu principalele reglementări legislative în cele două domenii de activitate au fost distribuite la angajaţi şi angajatori în municipiile Târgu Jiu şi Motru, oraşele Bumbeşti-Jiu, Ţicleni, Novaci, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Turceni şi comuna Mătăsari. De asemenea, angajaţii instituţiei, care au participat la acţiunea derulată pe parcursul întregii zile, au răspuns la întrebările venite din partea celor cu care au interacţionat. Doi inspectori de muncă cu atribuţii de control în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă au discutat, timp de câteva ore, atât cu administraţia, cât şi cu angajaţii din frontul de lucru din două subunităţi ale celui mai mare producător energetic din judeţul Gorj despre importanţa respectării cu stricteţe a normelor din domeniu, pentru evitarea accidentelor de muncă.
Acţiunile de prevenţie vor fi desfășurate și pe întreg parcusul acestui an, anunță reprezentanții ITM Gorj pentru a le reaminti atât angajaților, cât și angajatorilor că au atât obligaţii, cât şi drepturi ce trebuie respectate, instituţia intervenind prin sancţionare doar în cazul în care prevederile legislaţiei muncii nu sunt aplicate.