7 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

ADRIAN TUDOR ARUNCĂ MĂNUȘA: „CINE ARE SOLUȚII, SĂ VINĂ SĂ LE PUNĂ PE MASĂ!“

Președintele Partidului Verde Gorj, Adrian Tudor, le propune „candidaților la Primăria Târgu Jiu să înceapă de luni dezbaterile publice prin intermediul media asupra soluțiilor de dezvoltare a orașului nostru”.

Partidul Verde invită partidele politice care propun candidați pentru primăria municipiului Tâgu-Jiu să participe la  un ciclu de dezbateri pe tema prezentului și viitorului orașului.

„De săptămâna viitoare începe precampania electorală.Ținând cont că, din cauza crizei sanitare, contactul electoral direct cu cetățenii va fi unul limitat, invit public pe toți contracandidații mei la funcția de primar al municipiului, inclusiv pe actualul primar, să dăm drumul de  luni, cu sprijinul presei locale, la un ciclu  de dezbateri privind soluțiile pentru oraș și viața oamenilor.

 Nu trebuie să mai amânăm acest lucru. Cetățenii din Târgu Jiu au dreptul să aleagă în cunoștință de cauză pe cel care îi va conduce în următorii patru ani. Pentru ca ei să ne cunoască ideile și soluțiile trebuie să venim, o dată sau de două ori pe săptămână, în fața lor, într-un format agreat de toți, inclusiv de posturile locale de televiziune. Cine are soluții, să vină să le pună pe masă! ”, afirmă Adrian Tudor, liderul Partidului Verde Gorj și candidat al formațiunii la primăria Târgu Jiu.

Partidul Verde propune 7 mari teme, sub forma unor întrebări, pentru dezbaterile candidaților la funcția de  primar al Târgu Jiului:

1. Cum păstrăm tinerii în oras?

2. Cum construim oportunități pentru crearea de locuri de muncă alternative, bine plătite ? Care sunt solutiile pentru realizarea unui parc industrial si a unui parc de inovare si transfer tehnologic la Târgu- Jiu?

3. Cum atragem în economia locală banii pentru tranzitia verde, derulați prin programul LIFE și prin alte programe europene dedicate obiectivelor de mediu?

4. Cum valorificăm, pentru dezvoltare, moștenirea Brâncuși, ca principal avantaj competitiv al Târgu-Jiului, dar și patrimoniul istoric (eroii orașului, mai ales) și cel cultural ?

5. Care sunt principalele soluții pentru angajarea orașului pe drumul ”comunităților inteligente”(smart-city)?

6. Cum stimulăm recalibrarea mediului academic local în acord cu noile ținte de dezvoltare?(Cum legăm educația si cercetarea locală de nevoile reale ale pieței muncii din oraș?)

7. Cum construim un nou raport, bazat pe respect si solidaritate, între autorități si cetățeni?

Partidul Verde consideră că bunele intenții ale candidaților trebuie probate  prin fapte. „Eu îmi voi depune public, odată cu anunțul candidaturii mele si demisia în alb din funcția de primar. Dacă nu voi veni anual în fața cetățenilor să le prezint rapoarte de progres, pentru fiecare promisiune electorală pe care o voi face în această campanie, inseamnă că nu sunt demn să fiu, mai departe, primarul lor. Dacă nu suntem în stare să  ne onorăm promisiunile, începând cu primul an de mandat înseamnă că trebuie să renunțăm la funcție. Orașul e mai important decât funcția fiecăruia dintre noi”, a  mai precizat Adrian Tudor.