7 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Al 20- lea deces la o persoană cu Covid în Gorj   

Până în momentul de față, 659 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 321 persoane sunt vindecate și externate, iar 20 persoane au decedat.

În data de 24 iulie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 585 persoane se află în autoizolare la domiciliu ( 51 persoane au intrat în autoizolare la data curentă și tot 51 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu la data curentă);

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat încă un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani care avea și alte afecțiuni medicale: bronhopneumonie, obezitate gradul III, diabet zaharat insulinodependent, hipertensiune arterială și hipotiroidism.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6185 teste, din care 150 sunt în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 24 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

  • 12 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj;
  • 12 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.       

Se solicită cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.