17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Amenzi de 100 000 lei date de ITM

Patru angajatori care foloseau în activitate cinci persoane fără forme legale de angajare au fost sancţionaţi, săptămâna trecută, cu amenzi în valoare totală de 100.000 de lei, în urma acţiunilor întreprinse, în perioada 27.01.2020-31.01.2020, de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă din cadrul ITM Gorj.

Cea mai mare amendă, 40.000 de lei, a fost aplicată unui angajator care comercializează carne, două persoane fiind depistate în timp ce munceau pentru acesta fără a fi încheiat, în prealabil, un contract individual de muncă. Cele două persoane depistate muncind la „negru” la acelasi angajator, munceau în hala de carne a acestuia.

„În perioada amintită, inspectorii de muncă au efectuat, în total, 44 de controale care au vizat atât relaţiile de muncă, cât şi securitatea şi sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi în cuantum de 151.000 de lei şi dispuse 134 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Doi dintre cei patru angajatori sancţionaţi îşi desfăşoară activitatea în domeniul carmangeriilor, iar alţi doi în cel al spălătoriilor auto.