4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Amenzi usturătoare pentru agenții economici din Gorj

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj a prezentat astăzi bilanțul activității desfășurate anul trecut. În anul 2019 au fost aplicate 1156 de sancțiuni contravenționale, dintre care 509 amenzi în valoare de aproape două milioane de lei.

În urma controalelor efectuate de comisari, 16 mari magazine au fost obligate la încetarea practicilor înșelătoare în fiecare punct de lucru de pe teritoriul României.

Cel mai mare cuantum al amenzilor aplicate a fost de aproximativ 460 de mii de lei, rezultat din aplicarea a 26 de sancțiuni contravenționale cu amendă.

Nici saloanele cosmetice, agențiile de turism sau cabinetele medicale nu au scăpat de controlul strict al comisarilor de la Protecția Consumatorilor. Acestea au fost verificate cu privire la respectarea prevederilor legale în ceea ce privește activitatea desfășurată  și au primit amenzi în valoare totală de 555 100 lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj acţionează pentru asigurarea şi respectarea drepturilor cetăţenilor în calitatea lor de consumatori, pentru prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale acestora.

Consumatorii care consideră că le-au fost încălcate drepturile conferite de lege pot depune o reclamaţie atât pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cât şi prin e-mail sau la numărul de telefon 0253 212 521.