21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Amenzi usturătoare pentru două fast-food-uri din Târgu Jiu. Ce nereguli au găsit inspectorii DSVSA

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat în perioada 24.02 – 01.03. 2020  controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

Au fost găsite nereguli şi au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în localităţile Lelești, Prigoria şi Târgu-Jiu, în cuantum de 30.800 lei, însă cele mai mari amenzi le au de plătit două fast-food-uri din municipiul Târgu Jiu.

Într-unul dintre acestea inspectorii au găsit recipienți cu carne de porc depozitați direct pe paviment neigienizat, personalul nu deținea echiment de lucru complet  (absență protecție păr, mănuși de unică folosință) și nici dezinfectant pentru mâini echipamentul și substanțele de curățenie erau depozitate în spațiul de prelucrare a produselor și nici nu au putut face dovada efectuării operațiunilor de dezinfecție și deratizare, iar cel de-al doilea fast-food avea mari nereguli în ceea ce privește igienizarea spațiului. Inspectorii au găsit plafonul înnegrit de fum și pereți cu urme de grăsime, frigidere neigienizate și alte deficiențe.

Ambele unități au fost sancționate cu câte 10 000 de lei fiecare.

Au mai fost aplicate și 3 amenzi de câte 1.200 lei la 3 fast-food-uri, pentru încălcarea de către angajați a normelor stabilite de A.N.S.V.S.A. privind manipularea produselor alimentare: nu purtau echipament complet de protecție sanitară și au manipulat deșeuri menajere fără să-și igienizeze mâinile după evacuarea acestora.