1 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Au vrut „anticipate”, dar s-au ales cu „amânate”. Alegerile nu pot fi organizate în vară

Guvernul va adopta în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că nu se pot desfășura activități de campanie, alegerile trebuind organizate într-un context sigur. Astfel, trei instituții au inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

„În același timp, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor trebuie simplicată. Partidele vor prezenta o singură listă de susținători cu 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători in ficeare județ și municipiului București”, a mai declarat Raluca Turcan.

„Amânăm data alegerilor locale. Urmează să o stabilim”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate și organizate fie în același timp cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.