4 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Avertisment Poliția Română: “Nu deschideți astfel de e-mailuri!”

Poliția Română a emis o atenționare importantă privind campaniile de phishing care au loc în România, acestea folosindu-se de imaginea institutiei și de numele unui presupus chestor pentru a păcăli oamenii.

Poliția Romană a prezentat e-mailul fals primit de către unii oameni, el fiind creat sub forma unei invitații la sedul poliției pentru o anchetă care se află în curs de desfășurare, conținând data, o aparentă semnatură a unui polițist, dar și un document atașat.

„NU DESCHIDEȚI ASTFEL DE E-MAILURI!

Ele nu sunt trimise de #PolițiaRomână și sunt false!

Polițiștii au demarat cercetări pentru a descoperi sursa acestora și tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele.”  transmite Poliția Română.

Phishing-ul este o metodă de furt de identitate prin care se încearcă obținerea unor date personale sau confidențiale. Acestea pot fi folosite ulterior în mod ilegal de către răufăcători, pentru a efectua tranzacții în contul clientului respectiv. Pentru aflarea lor, atacurile de phishing se folosesc de un canal electronic de comunicație (e-mail, telefon) sau de un program rău intenționat, care exploatează vulnerabilitățile sistemului pentru a fura date.