17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Balul Voluntarilor din Novaci, primul eveniment important al anului

Primul eveniment important al anului 2020 va avea loc la Novaci pe 9 ianuarie. Este vorba despre cea de a doua ediție a BALULUI VOLUNTARILOR! Potrivit organizatorilor, Balul Voluntarilor are ca scop promovarea activităților de voluntariat organizate pe parcursul anului 2019 la nivelul orasului Novaci, dar si evidențierea voluntarilor care, prin activitățile lor în afara locului de muncă zilnic, pe plan local, national sau internațional, al cursurilor în cadrul unor școli, licee și facultăți, din România sau din lume, și-au făcut timp pentru activități de timp liber, menite a impulsiona educatia realizată în afara sistemului național de învățământ, pentru activități care promovează tradițiile locale.
Cei mai implicati voluntari au fost tinerii, urmati de categoria cadre didactice, cele mai spectaculoase activitati au apartinut unor coordonatori de cursuri, fosti elevi ai școlilor din Novaci, oameni de carieră sau tineri veniti la bunici, care traiesc departe de Novaci și chiar departe de România. Cele mai reusite proiecte realizate cu ajutorul voluntarilor au fost, Școala de vară – editia a II-a, Dăruiti zâmbete cu Moș Crăciun, Biblioteca stradală. Urcatul oilor la munte, Festivalul Tocanului, proiectele Posibile obiective turistice novăcene, Novaciul în imagini și multe altele, deoarece în fiecare activitate a Casei de Cultură Novaci a fost implicată activ comunitatea.

Balul voluntarilor va avea loc pe 9 ianuarie, la un restaurant din orașul Novaci, începând cu ora 18,00. Cheltuielile vor fi suportate de fiecare voluntar în parte. Ziua voluntarilor trebuia sarbatorită pe 5 decembrie, însă organizatorii au ales să fie marcată la început de an, ca urmare a aglomerării de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.