17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Bătrână în lacrimi în fața ministrului Sănătății. Nereguli la spital chiar în timpul vizitei lui Nelu Tătaru

Vizita ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  la Târgu Jiu nu a fost lipsită de incidente neplăcute. O bătrână, în vârstă de 64 de ani,  având piciorul în ghips, a fost cărată în spate până la ușa spitalului chiar de către fiica acesteia, întrucât  nimeni nu a adus un scaun rulant. Imaginea a creat revoltă în rândul cetățenilor aflați la fața locului.

Femeia se afla în stare de convalescență după o intervenție chirurgicală la picior, urmând a-i fi scoase firele de la operație. Poliția locală a împiedicat accesul autoturismelor în apropierea spitalului, rudele acesteia spunând că au așteptat mai bine de o oră pentru aducerea unui cărucior.

Oamenii se plâng că spitalele sunt închise și că nu pot intra în acestea. Ministrul Sănătății a respins această idee, afirmând că incidentul respectiv este doar o greșeală tipică de management. Cazurile prezentate la spital trebuie preluate imediat și investigate în unitățile de primiri urgențe, este de părere oficialul din Sănătate.

Bătrâna l-a tras la răspundere pe Nelu Tătaru cu privire la un caz în care un alt pacient a fost externat de pe secția de neurologie după 10 zile, desi nu era vindecat. Ministrul a dat asigurări că se va interesa de această situație și că neprimirea pacienților în unitatea medicală reprezintă o neregulă a organizării manageriale.