17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Doctor holding a bottle of blood sample in lab. science and medical concept

Bebelușul de 8 luni și mama acestuia, internați duminică, nu sunt infectați cu COVID – 19

Rezultatul analizelor de laborator pentru bebelusul internat în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Târgu Jiu, cu suspiciune de răceală și, ulterior, testat pentru COVID – 19, este negativ. Specialiștii epidemiologici au decis efectuarea analizelor pentru COVID – 19, după ce testul rapid de gripă a ieșit pozitiv.

În această dimineață, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București a comunicat Direcției de Sănătate Publică Gorj că rezultatul testului pentru COVID – 19 este negativ, atât în cazul bebelușului, cât și în cazul mamei sale. Copilul va fi ținut sub supraveghere medicală în continuare, primind tratamentul necesar pentru răceală. „Starea copilului este ameliorată”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

În secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a venit duminică o mamică cu un bebeluș, de opt luni,  care prezenta semne de răceală. Mama a relatat că s-a întors în data de 18 februarie din Italia –  zona Varese/ Lombardia, ceea ce a determinat internarea și izolarea copilului. Acestuia i s-a efectuat testul rapid pentru gripă,  care a ieșit pozitiv ( gripă tip B) . Ulterior au fost recoltate probe pentru confirmarea diagnosticului  de gripă (RT-PCR),  precum și teste pentru  depistarea virusului COVID -19  atat  lui, cât și mamei. Probele au fost trimise la CRSP Timișoara, respectiv la  Institutul Matei Balș,  pentru a fi analizate.