21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Blocaj în justiție după pandemie

Sindicatul Național al Grefei Judiciare anunță că după ridicarea stării de urgență și finalul pandemiei, justiția va trece printr-un blocaj cauzat de numărul mare de amenzi date în această perioadă.
Amenzile aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei vor ”contribui” la creșterea numărului de plângeri contravenționale, iar la stocul instanțelor judecătorești se va adăuga numărul mare de dosare înregistrate, repartizate și fără prim termen acordat, care potrivit decretului prezidențial se suspendă de plin drept și vor fi repuse pe rol în termen de 10 zile de la încetarea stării de urgență.

Toate acestea vor conduce negreșit la blocarea sistemului judiciar din România, fără precendent, urmând a se crea un dezechilibru vădit între volumul excesiv de activitate și resursele umane din sistem.

Mai mult, potrivit surselor oficiale, până la data de 01.04.2020, prin structurile abilitate, ale M.A.I., au fost întocmite 260 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Peste 80% din aceste sancțiuni se vor transforma în dosare pe rolul instanțelor alături de stocul imens deja existent.

 

sursa: grefajudiciara.ro