3 decembrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

„Brâncuși, azi. Dezbatere liberă, despre prezent și viitor”, organizată de UCB

Marți, 27 octombrie, se împlinesc 82 de ani de la inaugurarea Ansamblului Brâncuși, de la Târgu Jiu. Un bun prilej, consideră conducerea Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, pentru o dezbatere liberă despre „situația capodoperelor brâncușiene, în toată complexitatea ei“. „Un bun moment pentru asumarea cu sinceritate a unor neajunsuri în modul în care ne ocupăm de Brâncuși, la Târgu Jiu, și pentru a stabili, cu responsabilitate, ce este de făcut pe termen scurt și mediu“, se arată într-un comunicat de presă.

Universitatea ”Constantin Brâncuși” invită doritorii să ia parte, marți, 27 octombrie, la o masă rotundă, în cadrul căreia „nu vinovații vor fi căutați, ci soluțiile și căile cele mai scurte către normalitate“.

„Așadar, vă invităm la o altfel de festivitate, în cadrul căreia – promitem! – Brâncuși nu va fi declarat genial! Brâncuși și capodoperele lăsate de el la Târgu Jiu nu au nevoie acum nici de elogii, nici de omagii, nici de analize hermeneutice. În schimb, este nevoie de o abordare responsabilă și comună, din partea tuturor entităților implicate în administrarea Ansamblului Brâncuși, precum și a reprezentanților societății civile. Pe Brâncuși suntem liberi să-l înțelegem fiecare cum și cât putem. Dar modul în care este întreținut, pus în valoare și promovat Ansamblul Brâncuși, problematica drepturilor de imagine asupra operei și strategia privind accederea pe Lista UNESCO trebuie să se regăsească într-o abordare comună, a tuturor entităților responsabile și datoare să aducă o schimbare în bine. Universitatea ”Constantin Brâncuși” își asumă rolul de a media între diverse puncte de vedere, și diverși actori publici, și de-i agrega într-o abordare comună, atât de necesară pentru administrarea responsabilă și eficientă a Ansamblului Brâncuși.“, se explică în respectivul comunicat de presă motivația organizării unui astfel de eveniment.

„Brâncuși, azi. Dezbatere liberă, despre prezent și viitor”  este programată  marți, 27 octombrie, cu începere de la ora 10.00, în Amfiteatrul AUDITORIUM MAXIMUM din Complexul Studențesc Debarcader.