1 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Campanie împotriva bullying-ului în școli

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj au demarat o campanie de informare a cadrelor didactice, a elevilor și părinților acestora cu privire la fenomenul „bullying” în școli.

Campania se va derula în cadrul tuturor unităților de învățământ  preuniversitar de pe raza județului pe tot parcursul semestrului al doilea, atât prin transmiterea mesajelor informative pentru cunoașterea fenomenului, cât și prin organizarea unor activități împreună cu polițiștii de ordine publică, cadrele didactice, elevi și părinți.

De asemenea, la nivelul unităților de învățământ, se vor organiza concursuri de desen și de eseuri pe tema bullying-ului. Cel mai bun proiect în acest domeniu va fi selectat pentru a participa la un concurs regional desfăşurat la Arad, pe aceeaşi temă.

Bullying este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale sau cibernetice săvârșite cu intenție, într-un context social dificil de evitat, care implică un dezechilibru de putere ce aduce atingere demnității ori creează o atmosferă de intimidare, ostilă sau chiar umilitoare, întreptată împotriva unei persoane sau grup de persoane.

La nivelul județului Gorj a fost sesizat un caz similar bullying-ului, la un elev de clasa a V-a de la un liceu din municipiul Târgu Jiu. În acest caz au intervenit psihologi ai DGASPC Gorj și consilierul școlar.