21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Carantina este plătită cu 75% din salariu

Autoritățile au stabilit că pentru a limita cât mai mult riscul de răspândire a coronavirusului în România, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate să  intre direct în carantină.

Cei care ajung într-o astfel de situație trebuie să știe că beneficiază de concediu medical în caz de carantină, care nu le afectează numărul de zile de concediu medical la care au dreptul legal. Medicul curant este cel care eliberează certificatul de concediu medical pentru carantină, însă doar pe durata stabilită în certificatul eliberat de Direcția de Sănătate Publică. Certificatele se pot elibera atât pentru luna în curs, cât și pentru luna anterioară.

În toată perioada de carantină ori de izolare, cuantumul brut lunar al indemnizației reprezintă 75% din baza de calcul. În situația stabilirii concediului pentru carantină, nu se va aplica restricția privind cele 10 zile calendaristice ale concediului medical pe care îl poate elibera medicul de familie.

Dacă durata perioadei stabilită de organele de specialitate ale direcțiilor de sănătate publică depășește 90 de zile, nu va fi necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Deocamndată, în România nu există niciun caz de confirmare a infectării cu temutul virus, însă 26 de persoane se află în carantină și peste 2000 sunt monitorizate la domiciliu, după cum anunță Ministerul Afacerilor Interne.