25 februarie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Căsătoriile sub Poarta Sărutului, o tradiție de Anul Nou

Căsătoriile sub Poarta Sărutului de la Târgu-Jiu au devenit deja o tradiție în orașul lui Brâncuși. Și anul acesta, autoritățile locale au organizat un astfel de eveniment, nu mai puțin de 9 cupluri alegând să își unească destinele la cumpăna dintre ani. Ceremonia a fost oficiată și anul acesta de primarul Marcel Romanescu, tinerii care au pășit în noul an întemeindu-și o familie fiind extrem de emoționați.

Poarta Sărutului din Parcul Central din Târgu-Jiu a devenit de-a lungul vremii simbolul iubirii pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vin din toată țara să-şi unească destinele sub aceasta în noaptea dintre ani. Şi în acest an, cele 9 cupluri au spus“Da!” în noaptea de Revelion chiar sub opera lui Constantin Brâncuşi.

Tradiţia căsătoriilor de Anul Nou, la Târgu Jiu, sub opera realizată de Constantin Brâncuşi, Poarta Sărutului, a fost instituită încă din anul 2002. Potrivit conducerii Primăriei Târgu Jiu, de atunci şi până în prezent au fost oficiate câteva sute de căsătorii de Revelion.