17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Cât de eficiente sunt ordinele de protecție? Un gorjean a încălcat ordinul de protecție și și-a agresat soția

Un bărbat de 65 de ani din comuna Plopșoru a exercitat acte de violență asupra soției sale, deși femeia obținuse un ordin de protecție emis de Judecătoria Târgu Jiu.  La fața locului polițiștii au stabilit că a fost vorba despre un conflict spontan, generat de consumul de alcool, în urma căruia femeia în vârstă de 62 de ani s-a ales cu multiple leziuni.

Restricția bărbatului de a se apropia de soția sa, emis chiar de instanță, nu l-a împiedicat pe acesta să o atace, iar acum se află în custodia poliției pentru 24 de ore, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violență domestică și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurilor dispuse.

Scopul unui ordin de protecție este să apere victima pentru o perioadă în care ea poate pune capăt relației abuzive. Este și un semnal de alarmă pe care autoritățile îl dau agresorului – pe de o parte justiția, fiindcă este o sentință dată de judecător, pe de alta polițiștii, care sunt cei care ar trebui să asigure că ordinul este respectat.