7 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Ceainăria „Totuși”, eveniment cultural inedit, organizat online

Un eveniment cultural inedit va fi organizat vineri, 30 octombrie, pe o rețea cunoscută de socializare. Este vorba despre Ceainăria „Totuși”, aflată la prima ediție, care, conform organizatorilor, stă sub semnul întoarcerii „acasă” a scriitorilor consacrați. Prima invitată este Ana Maria Sandu, cunoscută prozatoare și poetă, al cărei destin filologic a început la Târgu Jiu. Aceasta va intra în dialog cu elevii Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu: Ștefania Blidea, Daria Popescu, Clara Trăistaru, Alexandra Voinescu și Alexandru Trifu-Urzică, cu sprijinul logistic al colegilor Andrei Stan și Andrei Tilea. Ana Maria Sandu este autoarea volumului de proză scurtă „Pereți subțiri”, apărut la Editura Polirom, în anul 2017.

Ceainăria „Totuși”, eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, în colaborare cu Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, având drept partener Inspectoratul Școlar Județean Gorj, deschide seria dialogurilor în spirală, pornind de la cărți și scriitori, iar vineri, 30 octombrie, începând cu ora 15:00, iubitorii de literatură se vor putea bucura de o sesiune live, pe FB.

Ana Maria Sandu s-a născut la Târgu Jiu. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și cursurile de masterat ale aceleiași facultăți. A făcut parte din Cenaclul „Litere”, condus de Mircea Cărtărescu. A colaborat cu articole și eseuri la revistele: „Dilema”, „Vineri”, „Observator cultural”, „Re:Publik”, „aLtitudini”, „Cosmopolitan”. Ana Maria Sandu, împreună cu poeta Svetlana Cârstean, a fondat atelierele „Incubatorul de lectură”. În prezent, Ana Maria Sandu este redactor la revista „Dilema veche”.

Vineri, Ceainăria deschide inimile și mințile iubitorilor de lectură, pătrunde prin pereții subțiri ai mediului virtual și, de ce nu, creează nevoia de bine, adevăr și frumos!

Organizațorii vă așteaptă să beți ceaiul împreună, într-o toamnă aurie, încărcată de povești nemuritoare, vineri, 30 octombrie, la 15.00, pe FB, Ceainăria „Totuși”,  la Biblioteca Județeană „Christian Tell”- https://www.facebook.com/Biblioteca-Jude%C8%9Bean%C4%83-Christian-Tell-Gorj 224934197544852/ .