7 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Cinci angajați ai SJU Târgu Jiu, confirmați luni cu COVID

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu prezintă periodic situația pacienților suspecți sau confirmati cu noul COVID-19 în cele trei locații pe care le are. Pozitivi se înregistrează și în rândul personalului medical. Numai ieri au fost declarați pozitivi cu COVID-19 alți 5 angajați ai spitalului.

Conform datelor date publicității de conducerea SJU Tg. Jiui, marți, 10 noiembrie,  în locatia din strada A.I. Cuza (Pasarela) se aflau 63 de pacienți confirmați, iar paturi disponibile diferența până la 74. La nivelul compartimentului de Terapie Intensivă,  se află 11 pacienți și doar un pat disponibil.

În locația de pe strada Tudor Vladimirescu a Spitalului de Urgență Târgu Jiu se află 3 pacienti suspecți, izolati la nivelul secțiilor, numărul total de paturi de fiind 9. Doi pacienți suspecți se află la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensivă, ocupând cele două paturi existente

În cea de-a treia locație, de pe strada Progresului, cunoscută sub denumirea   Spitalul 700,  sunt internați 10 pacienți suspecți în zona tampon, fiind libere 13 paturi. Alți  4 pacienți suspecți se află în izolatorul secției de Terapie Intensivă, râmânând doar un loc disponibil.

În data de 9 noiembrie, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, au fost lucrate un numar total de 78 probe, respectiv 50 au ieșit negative și 28 pozitive.

Pozitivi noi se înregistrează și în rândul personalului medical.

Cinci angajați ai SJU Târgu Jiu au fost depistați infectați cu SARS CoV-2 numai în data de 9 noiembrie. În aceeași zi figurau 22 de angajați pozitivi înregistrați în ultimele 14 zile: 5 sunt internati, restul fiind în izolare la domiciliu.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu reamintește că “pacientii care au fost diagnosticați cu forma asimptomatică de infecție cu SARS Cov-2 nu necesită în mod obligatoriu retestare. Aceștia se vor izola la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată sau la o locație alternativă atașată unității sanitare până la împlinirea celor 14 zile ce se calculează de la data recoltarii (….) dacă nu au efectuat un al doilea test, își pot relua activitățile curente sau profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasa și la locul de muncă pentru încă zece zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.”