21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Ciocea își păstrează mandatul de primar

Curtea de Apel Craiova a decis ieri că mandatul de primar al comunei Bustuchin, deținut de Ion Ciocea, rămâne în vigoare. Astfel Ion Ciocea își păstrează mandatul de edil împotriva voinței PSD Gorj de a-l înlătura din această funcție în urma unui proces în instanță.

Social – democrații au vrut ca Ciocea să nu mai fie primar la Bustuchin ca reacție la faptul că acesta a candidat la Senat în 2016 din postura de independent, PSD Gorj eliminându-l de pe un loc elegibil la Camera Deputaților, pe lista acestui partid.

„Declararea ca independent înseamnă demisie de drept din partid“, au anunțat reprezentanții PSD și au solicitat Prefecturii Gorj să-l lase pe Ciocea fără mandatul de primar.

Edilul a contestat în instanță decizia PSD de suspendare a sa din funcție luată de partid abia în iunie 2019. PSD a pierdut la Tribunalul Gorj și a făcut recurs, astfel că procesul a ajuns la Curtea de Apel Craiova, unde Ciocea a învins a doua oară PSD și rămâne primar până la viitoarele alegeri locale din vara acestui an.

„Respinge recursul ca nefondat. Definitvă. Pronunțată azi, 30.01.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței“, a decis, joi, Curtea de Apel Craiova.

Înaintea acestui verdict, Ciocea a dat jos viceprimarul în persoana lui Gheorghe Stoenescu, anunțat deja drept candidat la Primăria Bustuchin de social-democrați, fiind ajutat chiar de consilierii PSD. Șapte consilieri PSD au fost excluși din partid pentru că au votat revocarea viceprimarului. Aceștia au contestat, dar au pierdut procesele în primă instanță.