21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente

Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente și a colectat, în prima lună, 14.500 kg de alimente de bază pentru persoanele vulnerabile .

Alimentele strânse au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună.

“Și în Tg-Jiu containerul de alimente este disponibil dupa casele de marcat de la magazinul Carrefour situat în Shoping City Mall Tg-Jiu. Prin Programul Banca de Alimente ne adresăm unei nevoi reale a societății. Din păcate, în România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine le face pe aceste persoane extrem de vulnerabile. Ne propunem ca după 10 ani de la lansare să avem mai multe donații, să putem ajuta cât mai multe familii în nevoie, dar mai ales să dezvoltăm obiceiul de a dona constant pentru cât mai mulți români”, a declarat Marius Vlaicu, președintele Filialei Gorj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Sub sloganul Banca pentru Altcineva, campania încurajează românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante.

Societatea Națională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară, auxiliară statului român, care are misiunea de a asista persoanele vulnerabile în situații de dezastre şi de criză.