24 noiembrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Deciziile primarului Romanescu, atacate în instanță

Prefectura Gorj a decis să atace în instanța de contencios-administrativ patru decizii ale primarului Marcel Romanescu și trei hotărâri ale Consiliului Local Târgu Jiu, emise cu nerespectarea dispozițiilor legale.

În virtutea principiului imparțialității, prefectul de Gorj a considerat ca fiind nelegală delegarea în totalitate a atribuțiilor primarului către angajați ai primăriei Târgu Jiu. De asemenea, modul de organizare a consiliului de administrație al Edilitara SA, stabilirea atribuţiilor viceprimarului în perioada de incapacitate temporară de muncă a edilului şi modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local sunt considerate contradictorii Codului Administrativ.

Situația ar putea fi remediată prin contrasemnarea actelor de către primarul municipiului, și, astfel acțiunea înaintată instanței să rămână lipsită de obiect.

Pe de altă parte, primarul Romanescu se apără invocând jocurile politice specifice campaniei electorale, considerând că prefectul Rujan este reprezentantul guvernului Dăncilă. Deși declară că s-a conformat recomandărilor propuse de prefect, edilul nu este surprins de demersurile făcute de Instituția Prefectului.

Viceprimarul Adrian Tudor susține demersurile înaintate de Prefectura Gorj, considerând totodată că mandatul primarul Romanescu a rămas fără conținut pe perioada delegării totale a atribuțiilor.

Codul Administrativ în vigoare prevede posibilitatea legală ca primarul să își delege anumite atribuții către viceprimari, secretari sau alți funcționari publici din cadrul primăriei, însă în limita competențelor acestora, stabilite prin fișa postului.