24 noiembrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Delicii culinare și distracție la Festivalul Ignatului de la Rânca

Festivalul Igantului de la Rânca, organizat în premieră în acest an în zona montană, a atras mii de turiști care au venit să deguste din preparatele tradiționale pregătite special cu această ocazie. Nu au lipsit muzica populară sau colindele, iar iubitorii sporturilor de iarnă au putut schia sub Vârvul Păpușa unde au fost amenajate câteva pârtii, pe lângă pârtia deja existentă, lungă de 980 de metri. Ce prezenți în stațiune s-au prins în horă, s-au filmat și s-au fotografiat, după care au degustat din preparatele pregătite cu această ocazie.

Nu au lipsit concursurile și expozițiile culinare cu vânzare, spectacolele folclorice, serbările zăpezii și concursurile sportive în costume populare.

Organizatorii evenimentului nu au uitat nici de obiceiurile și tradițiile de iarnă, păstrate și acum cu sfințenie în multe dintre zonele din județ.

Festivalul Ignatului a fost organizat anul acesta, în premieră în stațiunea montană Rânca. Organizatorii au pregătit și premii pentru cei care s-au înscris la diferite concursuri, iar cei prezenți nu au ratat nici întâlnirea cu Moș Crăciun care a venit încărcat cu daruri pentru participanți.