17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Drumul de la Lainici, în lucru

Deputatul USR, Radu Miruță, spune că a primit garanții din partea ministrului Transporturilor, că mai multe lucrări începute și blocate în Gorj, se vor finalize. Parlamentarul susține că deja au fost demarate lucrările în zona Mănăstirii Lainici, unde drumul va suferi unele modificări. „Podul si parcarea de la Lainici – s-au rezolvat problemele cu suprafetele impadurite si constrangerile de mediu, s-a adjudecat contractul cu firma Freyrom, s-a dat ordin de incepere a lucrarilor, s-a facut organizarea de santier, iar excavatoarele au inceput sa mute pamantul deja in zona manastirii. Acolo, se va indrepta drumul excavandu-se zona vis-a-vis de intrarea in manastire si se va face parcare pe partea cu manastirea, pe unde acum este drumul. Maine urmeaza sa se monteze indicatoarele rutiere de santier atat la pod cat si in zona manastirii”, a transmis Miruță, după întâlnirea cu ministrul Transporturilor.

Radu Miruță recunoaște că mult promisul drum expres Târgu Jiu – Craiova a fost, până acum, doar la stadiul de promisiune. „Drumul expres Craiova Targu Jiu – licitatia a fost adjudecata de catre asociatia Egis Romania SA – Search Corporation SA pentru suma de 20,247 milioane lei + TVA. Se asteapta aprobarea bugetului in Parlament (in cazul fericit legea bugetului va ajunge in Parlament saptamana viitoare) pentru semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Este primul pas concret pentru una dintre cele mai importante artere inspre judetul Gorj”, a mai anunțat parlamentarul USR.

Deputatul spune că ministrul Transporturilor, cu care a avut o întâlnire, i-a dezvăluit că ordinul de continuare a lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu va fi semnat lunea viitoare. „Centura Targu Jiu – dupa ce lucrarile au fost intrerupte in urma cu putini ani si banii alocati initial fusesera retrasi, pe 15.02.2021, se va semna ordinul pentru inceperea lucrarilor la Targu Jiu. Peste 5 zile”.