1 octombrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

DSVSA propune soluții pentru câinii comunitari

Deși în ultima perioadă subiectul câinilor comunitari a fost amplu discutat la nivel municipiului Târgu Jiu, aceștia încă se regăsesc pe străzile din orașul reședință de județ. În adăpostul public de pe strada Termocentralei din Târgu Jiu sunt 672 de câini, iar, în spatiul liber, se estimează un număr de aproximativ 150 de câini la ultima raportare a Serviciului pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân. Soluția propusă de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj ar fi adoptarea câinilor aflați în adăposturile publice, mai ales că aceștia sunt vaccinați antirabic periodic,  atât pentru siguranța oamenilor, cât și a celorlalte animale cu care iau contact.

Vox Sorin Ștefănescu, director DSVSA Gorj, prin telefon

O altă soluție propusă de DSVSA ar fi sterilizarea animalelor din gospodării astfel încât puii să nu mai ajungă în stradă. Proprietarii animalelor pot apela la asociațiile de profil din județul Gorj, aflate în campanii de sterilizare gratuită.

Autoritățile publice locale au pus în discuție construirea unui nou adăpost în zona Bârsești, însă se așteaptă aprobarea Planului Urbanistic Zonal, nu înainte de a consulta părerea cetățenilor din acea zonă, afirmă primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

S-a constatat că foarte mulți câini sunt aduși cu autoturismele în zone aflate la marginea municipiului Târgu Jiu și abandonați, ulterior aceștia regăsindu-se pe străzi.

Abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează conform legii cu amendă între 1000 și 3000 de lei.

Copyright Protect ! :)