17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Expoziţie de artă fotografică itinerantă „ BRÂNCUŞI – Calea nesfârşită a luminii”

Muzeul de Artă din Târgu-Jiu găzduiește mâine, 19 februarie, expoziţia personală de artă fotografică itinerantă „ BRÂNCUŞI – Calea nesfârşită a luminii” a artistului fotograf Tudorel ILIE, din Baia Mare, judeţul Maramureş.

Evenimentul este dedicat „Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi – 2020”, ocazionate de sărbătorirea zilei de naştere a marelui artist gorjean (n. 1876).

Expoziţia personală de artă fotografică „BRÂNCUŞI – Calea nesfârşită a luminii” este o expoziţie-eveniment care îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de artă şi cultură din ţară şi din străinătate marea valoare a creaţiei artistului român Constantin Brâncuşi, un adevărat reper artistic al culturii naţionale româneşti şi al culturii mondiale.

Expoziţia se desfăşoară sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru U.N.E.S.C.O. din Bucureşti. Turneul expoziţiei este un demers de susţinere a dosarului de candidatură al Ansamblului monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu, înaintat oficial de autorităţile române spre a fi înscris pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Mondial U.N.E.S.C.O.

Turneul naţional al expoziţiei va parcurge toate regiunile istorice ale României, ajungând apoi şi pe la românii din diaspora, în muzee şi alte instituţii de cultură. Până în prezent a fost expusă în regiunea Maramureş.

Pentru regiunea Olteniei vernisajul-eveniment al expoziţiei va avea loc miercuri, 19 februarie 2020, ora 14.00, la Muzeul de Artă din Târgu-Jiu.

Tudorel ILIE este un artist fotograf din Baia Mare, judeţul Maramureş, România, născut în 9 octombrie 1961 la Ardud, judeţul Satu Mare, România. Este membru al Uniunii Creatorilor Profesionişti (U.C.P.) sucursala Baia Mare şi al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Este preşedinte al Clubului Foto-Video din cadrul O.N.G. Asociaţia „Millennium” din Baia Mare.