1 martie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Festival de film regional la Târgu Jiu

Municipalitatea dorește organizarea unui Festival de Film ce ar putea avea loc la Târgu Jiu, un proiect ce își propune asigurarea accesului liber și gratuit la cultură și în zona Olteniei, a precizat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor.

După modelul Festivalului Internațional de Film Transilvania ce se organizează anual la Cluj-Napoca, proiectul s-ar purta denumi „Oltenia Film Festival“ și s-ar desfășura atât în sălile cinematografelor din municipiu, cât și în aer liber.

Ideea vine în urma evenimentului desfășurat acum 2 ani la Târgu Jiu împreună cu Festivalul de Film Transilvania, când au fost proiectate în aer liber în Piața Prefecturii două filme apreciate de cetățenii municipiului prezenți la eveniment, deși vremea era ploioasă.

„Oltenia Film Festival“ ar urma să se desfășoare atât la Târgu Jiu cât și în alte orașe din zona Olteniei, fiind un proiect amplu. Deocamdată, viceprimarul Adrian Tudor are discuții și dezbateri cu marii cinefili și critici de artă naționali, în vederea organizării cu succes a evenimentului.

Dacă va avea loc, festivalul ar aduce un plus de turiști și ar contribui la dezvoltarea pe plan cultural a întregii regiuni sud-vestice.