3 decembrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Final de an 2020: 21 de unitati de invatamant cu grup sanitar insalubru! Alte 125 de unități au toaletele în exteriorul clădirii !

În județul Gorj sunt 506 unități de învățământ (111 cu personalitate juridică), 4 unități conexe și 9 unități de învățământ particular, dintre care 125 au grupul sanitar în afara clădirii școlare, iar 21 dintre acestea sunt aproape de a fi demolate.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Gorj, Dana Constantinescu, a declarat ca la momentul actual doar șapte unitati școlare s-au încadrat în proiectul de reabilitare,incluzând și grupurile sanitare, în timp ce restul de 21 de unități care se află în stare avansată de degradare, urmează ca în perioada următoare să fie demolate sau scoase din funcțiune.

 

Toate unitățile au fost evaluate recent, pentru a stabili daca se pot încadra unui program de reablilitare. Din păcate,  în urma evaluării, cele 21 de unități nu au intrat în proiectul de reabilitare și sunt propuse pentru demolare sau închidere in următorii 8 ani. Doar 7 unități de învățământ au primit aprobare pentru a putea beneficia de reablitare.

 

Nu știm încă ce se va întâmpla cu elevii ce învață în unitătile respective, până la scoaterea din funcțiune a acestora, dar nici condițiile pe care nu le-au îndeplinit celelalte unități, pentru a se putea încadra în acest proiect.