22 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Gunoi din opt localități din Alba, adus la Târgu Jiu

Firma de salubritate Polaris a adus gunoaie, în ultimii ani, din opt localități din județul Alba, fără ca acest lucru să se facă public, scrie presafarastapâni.ro. Societatea a anunțat că depozitează la Târgu Jiu gunoi din municipiul Alba Iulia, însă a ridicat și a transportat în Gorj și din alte opt localități ale județului Alba.

Acest aspect a fost scos la iveală în urmă cu trei zile, când una dintre primării a postat un anunț public, după ce firma Polaris a informat că nu va mai ridica gunoaiele, din cauza suspendării activității de la groapa din Tg Jiu. Primarul din Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, a confirmat că instituția are contract cu firma Polaris, de doi ani, pentru colectarea și transportul gunoiului.

Garda Națională de Mediu a emis un comunicat de presă, după ce firma Polaris a amenințat că nu mai ridică gunoiul din mai multe localități din Gorj, confirmând că blocajul a fost creat de firma ce administrează groapa de gunoi de la Târgu Jiu, la care s-au găsit numeroase nereguli. Inspectorii au efectuat 28 de controale, în ultimii ani, la groapa de gunoi și au aplicat sancțiuni în valoare de 495.000 lei.