17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Hartă online pentru deșeurile din Gorj

Poluarea este o problemă mondială cu care populația se confruntă în fiecare zi. Principala sursă de contaminare a mediului o reprezintă deșeurile aruncate la voia întâmplării. Nici județul Gorj nu face excepție, iar autoritățile județene, prin  Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj, au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon pentru aplicația WhatsApp, respectiv 0720 481 036, prin care cetățenii pot semnala punctele din teritoriu unde sunt descoperite mormane de gunoaie abandonate.

Acum se pune în discuție și construirea  unei hărți online a județului Gorj pe care pot fi marcate, în timp real, locațiile în care se descoperă depozitate ilegal deșeurile menajere și nu numai.

Această măsură vine în urma reclamațiilor făcute de cetățeni cu privire la existența gunoaielor în zona orașelor Târgu Jiu, Târgu Cărbunești și Motru, angajații Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj urmând să se deplaseze la fața locului pentru a rezolva problema.

În municipiul Târgu Jiu, principalele zone afectate de depozitarea neconformă a deșeurilor menajere se află pe strada Căpitan Buzatu, în cartierul Narciselor și în perimetrele aflate la ieșirile din localitate.

Cu toate că  legislația națională este destul de strictă privind regimul deșeurilor, oamenii continuă să arunce gunoiul în zone neamenajate, ceea ce contravine sănătății  mediului înconjurător și conferă un aspect neprimitor acestuia.