21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Încă o imensă pierdere pentru Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“. Profesorul Nicolae Safta a plecat dintre noi

Anul 2020 a adus multe pierderi de vieți în rândul celor care au slujit învățământul. Pe 24 noiembrie, fostul profesor de educație tehnologică, Nicolae Safta, a decedat pe un pat de spital, fiind răpus de noul coronavirus la vârsta de 72 de ani, fiind născut la data de 6 februarie 1948, la Petroșani.

Întreaga sa carieră profesională care numără 43 de ani dedicați învățământului gimnazial este legată de Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ Târgu Jiu, unitate școlară care l-a pierdut recent pe unul dintre cei mai valoroși directori, profesorul de matematică Ion Pera.

Profesorul Nicolae Safta s-a bucurat de aprecieri nenumărate din partea elevilor și a colegilor, fiind recunoscut pentru profesionalism, modestie, bunătate și colegialitate. La fiecare început de an, i se solicita sprijinul pentru întocmirea orarului școlii pentru gimnaziu, activitate extrem de dificilă.

Din nefericire, chiar în ultimii ani de activitate la școală s-a îmbolnăvit de boli grave: insuficiență cardiacă, fiind operat pe cord, diabet cu dependență de insulină, iar infestarea cu virusul SARS-COV 2 l-a doborât definitiv.

Anul viitor și-ar fi dorit să serbeze pe data de 2 aprilie nunta de aur pentru că urma să împlinească alături de soția sa o jumătate de secol de căsnicie. Joi, 26 noiembrie, va trece pentru ultima dată pe lângă școala pe care slujit-o cu mare cinste, pe ultimul drum pe care îl va parcurge spre Cimitirul Municipal din Târgu Jiu, unde va avea loc înhumarea la ora 14:00, în cadrul restrictiv generat de contextul pandemic.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ îi vor păstra vie amintirea minunatului dascăl.