17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Inconștiență sau nepăsare? 120 de persoane nu au respectat autoizolarea, zeci de dosare penale deschise

Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 de persoane pentru nerespectarea autoizolării, în conformitate cu HG 857/2011, art. 30, lit. H.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate de către inspectorii sanitari din județele Neamț și Hunedoara, anunță Ministerul Sănătății.

Cu toate că majoritatea cazurilor pozitive din Hunedoara au luat contact tocmai cu o persoană care nu a respectat izolarea la domiciliu, se pare că cetățenii județului vecin continuă să sfideze legea și să pună în pericol sănătatea populației. Deși este cunoscut faptul că amenda este cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei, oamenii ignoră restricțiile și intră în contact cu zeci de persoane.

Urmările unor astfel de fapte sunt grave, cu atât mai mult cu cât tânăra din Valea Jiului a infectat cu noul coronavirus cel puțin 13 oameni, printre care și cadre medicale. Mai mult, aceasta a închis secția de neurologie a Spitalului de Urgență din Petroșani. Aproximativ 90 de cadre medicale sunt aflate în izolare la domiciliu, astfel că spitalul abia mai face față, după ce a fost nevoit să relocheze personal de pe alte secții.

De asemenea, au fost întocmite 51 de dosare penale pentru zădărnicia combaterii bolilor. 

Reamintim faptul că persoanele care revin în țară din zonele afectate de COVID-19, au obligația de a rămâne  în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.