17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Infracțiuni în școli, sesizate poliției

Un număr de 33 de infracțiuni au fost sesizate în școli în cursul anului trecut, se arată în bilanțul pe 2019 al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Dintre acestea, 30 au avut loc în incinta unităților de învățământ și trei în zonele adiacente.

Anul trecut, polțiștii împreună cu jandarmii și polițiștii locali au efectuat peste șapte mii de patrulări în zonele adiacente școlilor. Au fost desfășurate peste 9000 de activități de prevenire a violenței și altor fapte antisociale.

„Siguranța în unitățile de învățământ, prevenirea victimizării minorilor, a delincvenței juvenile și siguranța celor care frecventează, reprezintă preocupări primordiale ale Poliției Române în fiecare an școlar.

Pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, au fost desfășurate 9201 activități educative-preventive“, se arată în bilanțul IPJ Gorj.

Violența în școală este un subiect arzator și complex care este în atenția părinților, a cadrelor didactice, cât și a altor adulți care se află în preajma adolescenților.