1 octombrie 2020

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Învățământ digitalizat în toate școlile din Motru

Motru va fi prima localitate gorjeană în care elevii din toate școlile și liceele existente în acest municipiu vor beneficia de un sistem de învățământ digitalizat, a nunțat azi edilul Gigel Jianu.

Toate sălile de clasă vor fi dotate cu table electronice interactive, care vor asigura elevilor acces total la predarea online a lecțiilor.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, are în vedere achiziționarea unui număr de 91 de table interactive, care să acopere integral nevoile celor două școli gimnaziale și celor două licee din Motru.
Pentru analiza și aprobarea achiziționării tablelor electronice, a convocat luni, 13 iulie, începând cu ora 16,00, o ședință de îndată a Consiliului Local.
„Am inițiat proiectul de hotărâre privind achiziția, montarea și punerea în funcțiune de table interactive pentru toate instituțiile de învățământ din municipiul Motru, ținând cont de contextul epidemiologic, respectiv pandemia de Sars Cov- 2, precum și faptul că în perioada martie – iunie 2020 elevii de pe raza municipiului Motru au participat la cursurile școlare online, utilizând diferite platforme educaționale, iar, în anul școlar următor, există premisele desfășurării în același mod a cursurilor. De asemenea, trebuie să ținem permanent cont de necesitatea creșterii calității actului educațional, mai ales în situații de pandemie, când elevii nu se pot prezenta la școală“, a explicat edilul motrean necesitatea investiției.

Tablele interactive vor ușura munca profesorilor, pot crea săli de clasă moderne ce pot capta interesul elevilor, fiind dotate cu tehnologie multitouch, adică mai mulți utilizatori se pot conecta simultan la suprafața interactivă a tablei, indiferent că sunt în sala de clasă sau acasă.

Software-ul educațional este inclus și există posibilitatea dezvoltării unor soluții personalizate, atât pentru amfiteatre, cât și pentru sălile de clasă, laboratoarele sau spațiile recreative, adaptate în funcție de necesitățile individuale ale fiecărei unități de învățământ sau în funcție de procesul de predare-învățare.

Dacă investiția va fi realizată, Motru ar putea deveni primul oraș din Gorj în care predarea să fie digitalizată în totalitate, iar copiii vor avea posibilitatea să se conecteze din orice locație pentru a participa la cursuri.

Copyright Protect ! :)