15 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Investiții de 12 milioane de lei la SJU Târgu-Jiu

În ciuda scandalurilor din ultimul an, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a reușit să realizeze toate investițiile pentru care a existat finanțare. Este vorba de 11 milioane de lei fonduri de la Ministerul Sănătății și un million de lei cofinanțare asigurată de către Consiliul Județean Gorj, instituție care administrează unitatea medicală din Târgu Jiu. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că recent au fost finalizate și lucrările de instalare a noului Computer Tomograf. Echipamentul a fost montat într-un spațiu situat în clădirea din strada Tudor Vladimirescu, lângă Unitatea Primiri Urgențe.
Vechiul Computer Tomograf se află la sediul de pe Strada Progresului. Pacienții erau practice plimbați între clădirile unității medicale pentru a fi investigați cu ajutorul Computerului Tomograf. Șeful Consiliului Județean Gorj a mai spus că și vechiul Computer Tomograf va fi înlocuit anul viitor, fie cu fonduri de la Ministerul Sănătății, fie cu bani de la Consiliul Județean. Cosmin Popescu a menționat că dacă fondurile pe anul acesta nu erau cheltuite, unitatea medicală nu mai primea anul viitor finanțare de la ministerul de resort.
Alte investiții au fost realizate cu fonduri de la Consiliul Județean Gorj. Este vorba de achiziția a 688 de paturi noi. Săptămâna viitoare vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu un prim lot de 330 de paturi. Acestea sunt doare cu saltele și huse impermeabile. De asemenea, fiecare pat va beneficia de o noptieră modernă. Șeful Consiliului Județean Gorj a precizat că paturile vor fi montate în saloane și se va proceda în așa fel încât să nu fie perturbată activitatea medicală. Va exista inclusiv garanție pentru obiectele achiziționate cu fonduri de la autoritatea județeană.