21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Investiții pentru construirea unei noi centrale termice la Motru

Autoritățile din Motru vor construi o nouă centrală termică la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din localitate. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat că vechile cazane vor fi înlocuite cu o centrală performantă care să fie eficientă și care să poată livra cantitățile necesare de apă caldă și de căldură, raportat la nevoile populației. Investiția se va derula în cadrul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă și are în vedere o serie de parametri precum, reducerea consumului de energie și scăderea numărului de beneficiari de utilități la nivelul municipiului. În același timp este nevoie de investiții de mediu pentru conformarea la parametri din Uniunea Europeană.

Vox 1 Gigel Jianu, primar Motru

UATAA Motru este în momentul de față într-o situație economică bună, cu toate că se află în insolvență. Gigel Jianu, edilul din Motru acuză, însă în continuare managementul defectuos și susține necesitatea înlocuirii administratorului special, Eugen Corcoață.

Vox 2 Gigel Jianu

În momentul de față, prioritatea pentru Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru este cumpărarea certificatelor de CO2. UATAA Motru folosește cărbune pentru a produce agent termic și apă caldă și este obligată să achite o taxă de poluare. Prin urmare, până la finalul lunii aprilie, trebuie cumpărate toate certificatele de CO2.

Conform lui Gigel Jianu, UATAA Motru a avut anul trecut fonduri pentru cumpărarea certificatelor de CO2. Este vorba de un ajutor guvernamental consistent destinat acoperirii pierderilor, subvențiile populației, precum și pentru achiziția certificatelor de CO2. Jianu afirmă, însă că actuala conducere a UATAA Motru nu a făcut nimic pentru a achita taxa de poluare. Este și motivul pentru care se impune înlocuirea din funcție a lui Eugen Corcoață.

Vox 3 Gigel Jianu

Sunt șanse ca anul acesta UATAA Motru să iasă din insolvență, nemaiavând datorii. De asemenea, UATAA are de încasat creanțe însemnate pentru energia livrată populației.