21 aprilie 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

30 de zile în arest pentru autorul accidentului de la Novaci

Dosarul cu propunerea de arestare preventivă a tânărului care a accidentat mortal o femeie de 52 de ani din Novaci a  fost trimis judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu. Accidentul respectiv  avut loc miercuri seara pe raza orașului Novaci, o femeie decedând în urma impactului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat arestarea preventivă a inculpatului D.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, şi părăsirea locului accidentului, apreciindu-se că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind preluat în data de 20 august pentru supravegherea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul D.M., în data de 19.08.2020, în jurul orelor 22,10, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dumbravă din oraşul Novaci, jud. Gorj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a accidentat-o pe numita M.F., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Femeia rănită a fost transportată la Spitalul orăşenesc Novaci în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul.

Inculpatul D.M. a fost reţinut preventiv în cauză, de către organele de cercetare penală, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 20.08.2020, ora 16,00.

Dosarul cu propunerea de arestare preventiva a fost trimis judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu.

Punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală. Aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

Când s-a întâmplat accidentul, femeia era însoțită de fiul ei de 16 ani. În urmă cu doi ani, acesta și-a pierdut și tătăl. Cel mai probabil, va ajunge în grija unchiului, fratele mamei decedate.

Actualizare: Tânărul reținut a primit măsura arestării preventive pentru 30 de zile.