17 mai 2021

Radio Omega

❤️ care bate cel mai tare în FM-ul gorjean – 91,8 FM

Legea bugetului de stat îi mulțumește pe primarii liberali

Noua Lege a bugetului îi mulțumește pe primarii din cele două municipii din Gorj. Este vorba de orașele Târgu Jiu și Motru. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că în actuala Lege a Bugetului este prevăzută o cotă majorată în ceea ce privește impozitul pe venit. Astfel, din luna ianuarie, autoritățile locale vor beneficia de sume mai mari. Anul trecut, cota din impozitul pe venit a fost de 61%, iar anul acesta este de 63%.

Marcel Romanescu a declarat că situația este una favorabilă, raportat la situația Bugetului din 2019. De asemenea, autoritățile locale vor plăti doar jumătate din ajutoarele persoanelor cu handicap și salariile însoțiorilor persoanelor cu dizabilități. Prin urmare, jumătate din sume vor fi plătite din bugetul local și jumătate din cotele defalcate din TVA.

Vox 4 Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu

La rândul său, primarul din Motru, Gigel Jianu susține că instituția pe care o conduce nu mai înregistrează niciun fel de datorii. Nici la furnizori, nici la clubul sportiv din oraș sau către alte surse. Jianu afirmă că vor exista fonduri de la bugetul local și central, precum și de la Uniunea Europeană pentru demararea proiectelor majore de infrastructură locală și a altor investiții.

Vox 4 Gigel Jianu, primar Motru

Spre deosebite de primarii liberali, Cosmin Popescu, șeful CJ Gorj, s-a declarat nemulțumit de Legea Bugetului de stat.